Notícies

Pedreguer aprova els pressupostos per a 2014 amb un augment del 80% en despeses per al foment de l’ocupació i el benestar social

21 desembre 2013

[comunicat de premsa, 20 de desembre]

Es tornen a contemplar les propostes de l’assemblea de pressupostos participatius

Hi ha una important pujada de les inversions mentre es redueix la despesa en pagament d’interessos

[podeu trobar els pressupostos detallats i àmplia informació en la nostra secció, Agenda Local XXI de Pedreguer]

El plenari ordinari de Pedreguer va aprovar el passat dijous, amb el vot en contra del PP (per considerar-los irreals i amb despeses, segons ells,  innecessàries) els comptes per a 2014, per primera vegada després de molts anys amb romanent positiu, gràcies a la gestió econòmica que ha permès a l’Ajuntament disposar de liquiditat i pagar als proveïdors en menys d’un mes.

Segons el regidor d’Hisenda, Sergi Ferrús, totes les raons que ha adduït l’oposició per votar en contra podrien haver-se consensuat “si hagueren fet alguna tasca municipal, ja que disposaven des del 18 de novembre d’un primer esborrany, al que no van fer ni una sola esmena”.

Els comptes de Pedreguer ascendeixen a 9.498.000 €, tant en despeses com en ingressos; després de una anys en què estaven obligats a quadrar els comptes amb superàvit, per arrossegar romanent negatiu, enguany s’ha pogut quadrar a 0, per haver acabat per primera vegada després d’anys amb romanent positiu. Eixos números signifiquen un augment del 33,65% respecte al 2013, però, segons ha explicat Ferrús, “eixa gran diferència es deu no a ingressos corrents, sinó a contribucions especials, quotes d’urbanització, subvencions i altres: 414.157,92 € d’una subvenció per a l’Espai Cultural, 1.410.533,89 € de quotes urbanístiques pel PAI Oquins, 131.863,77 € concessió administració aigua o 106.246,62 €d’altra subvenció per al barranc Marx…” De fet, els pressupostos municipals compleixen perfectament tant la llei d’estabilitat poressupostària com la regla de despesa, que marca que les despeses corrents no poden passar més de l’1,5% respecte a anys anteriors, i “restat el que hem comentat abans, Pedreguer acompleix amb escreix, no només això sinó també el pla d’ajust aprovat l’any passat”. Cal destacar també el fet de que no hi ha previstos ingressos via préstec al igual que va ocórrer en el pressupost de 2012 i 2013.

Quant a despeses, tornen a baixar retribucions alts càrrecs en 12.076,09 €, pugen totes aquelles partides que durant 2013 s’ha comprovat que eren insuficients, i, vistes les necessitats, se n’han creat de noves; atenent a les propostes del Programa de Pressupostos Participatius, es dediquen 173.000 € a ajudes socials i foment de l’ocupació (conceptes que pugen un 80% respecte a l’any passat); es dediquen 239.000 € a propostes del Programa de Pressupostos Participatius; les despeses financeres (capítol 3) experimenten una important baixada, per tal com no es contracten nous préstecs des de fa dos anys, en disposar de liquiditat, el que permet, a més, augmentar el capítol d’inversions; finalment es remarca des de fonts dels govern municipal que el capítol 4 (transferències corrents) augmenta pel taller ocupació concedit a Pedreguer.

En el mateix plenari es va aprovar una moció demanant la reobertura de RTVV, amb el vot en contra del PP, així com altra demanant que el traçat de l’anomenat tren de la costa discòrrega paral·lel a l’AP7; aquesta moció, aprovada per unanimitat, va ser aprovada també aquesta mateixa setmana a Gata, i s’espera que la ratifique l’Ajuntament d’Ondara.

També es va aprovar l’Estat de comptes de 2012, així com dos modificacions de crèdit i dos ordenances per regular l’ús de la sala polivalent del polígon i l’Espai cultural, totes elles amb l’abstenció de l’oposició.

C/ Ajuntament, 7. Horari d'Atenció: De dilluns a Divendres de 08:00 a 14:00h. Tel: 965 760 669 - 965 760 712. Fax 965 761 949
Web creada per ESTUDI PUBLICITARI