Notícies

Pedreguer acollirà un festival en benefici de les persones refugiades

12 maig 2017

CONCERT PRO PERSONES REFUGIADESEl proper 20 de maig tindrà lloc a Pedreguer una jornada solidària en benefici de les persones refugiades. L’esdeveniment ha estat organitzat per Moviment per la Pau de la Marina Alta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pedreguer i diverses entitats del municipi i de la comarca.

La jornada s’encetarà a les 11 h del matí, a la plaça de l’Amistat, amb una sèrie de tallers i activitats per a tota la família. A les 17 h el Rockòdrom acollirà una xerrada amb la participació de dues persones refugiades, que anirà seguida, a partir de les 18 h, d’un concert en què actuaran els grups col·laboradors Nuc, Deshora, Prozak Soup, Inèrcia, Solar, Barrizal, Tremp, Son To Guarras, Jean Jass, Fargo, The Cabriolets, Cooldays i Xino DJ. Les entrades per al concert, que tindran un preu general de 10 € i de 8 € per als menors de 18 anys, podran adquirir-se anticipadament a la Casa de la Cultura o el mateix dia 20.

Els seguit d’actes organitzats culminarà, el cap de setmana següent, amb la conferència “Mentiras y medias verdades sobre los refugiados”, a càrrec de Francisco Javier de Lucas Martín, catedràtic de filosofia del dret i filosofia política a l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (dissabte 27, 12 h, Espai Cultural), i amb la projecció del documental Tarajal: desmontando la impunidad en la frontera sur, de Xavier Artigas i Xapo Ortega (diumenge 28, 20 h, Espai Cultural).

L’adhesió de l’Ajuntament a la iniciativa arriba després que al 2015 el municipi es declaràs “poble refugi” i davant la inacció del Govern de l’Estat, que malgrat ostentar la competència en la matèria no ha volgut avançat en el socors a les persones refugiades, a pesar de les peticions insistents d’institucions com la Generalitat Valenciana, altres governs autonòmics i nombrosos ajuntaments, entre ells el de Pedreguer. En aquest sentit, l’Ajuntament organitzà també, a l’abril de 2016, una recollida de material per als camps de refugiats en col·laboració amb la plataforma En Red SOS Refugiados (l’Eliana).

C/ Ajuntament, 7. Horari d'Atenció: De dilluns a Divendres de 08:00 a 14:00h. Tel: 965 760 669 - 965 760 712. Fax 965 761 949
Web creada per ESTUDI PUBLICITARI