L’Ajuntament de Pedreguer renova el conveni de col·laboració amb el jugador professional de pilota valenciana Pere Ribes

L’Ajuntament de Pedreguer renova el conveni de col·laboració amb el jugador professional de pilota valenciana Pere Ribes

26 maig 2017

L’alcalde de Pedreguer i responsable de l’àrea d’Esports, Sergi Ferrús, va signar, el passat 18 de maig, la renovació del conveni de col·laboració amb el jugador professional de pilota valenciana Pere Ribes Garcia, natural del municipi. L’acord estableix que l’Ajuntament de Pedreguer contribuirà novament a l’activitat de l’esportista amb una aportació econòmica de 950 € durant la temporada 2017-2018, a canvi de la qual Ribes es compromet a lluir la imatge corporativa de la institució en el seu equipament de joc.

Tal com ha assenyalat Ferrús, amb aquesta iniciativa es pretén seguir ”contribuint al foment de la pilota valenciana, esport nacional valencià, en el seu vessant professional” i, per extensió, “a seguir amb el suport als esportistes del municipi, per tal que puguen aconseguir el desenvolupament dels seus objectius i que aquest fet repercutisca positivament sobre el conjunt del nostre poble”. Així doncs, Ferrús ha volgut remarcar la importància del fet que les institucions encoratgen la pràctica de l’esport i particularment de la pilota, “un esport genuïnament valencià, per a la continuïtat del qual és vital garantir-ne no només un correcte circuit formatiu sinó també un itinerari viable de professionalització”.

Pere Ribes Garcia (Pedreguer, 1985) va fer el seu debut com a professional en el món de la pilota valenciana l’any 2005. Des d’aleshores, s’ha destacat com a mitger en la modalitat d’escala i corda, en la qual ha aconseguit diversos trofeus, com ara el Superdeporte (2011), l’Hermanos Viel (2012), el XXV Circuit Professional d’Escala i Corda (2016) i el Trofeu President de la Diputació d’Alacant (2017).

IMG_9831

Matrícula al Conservatori i Escola de Música (curs 2017-2018)

26 maig 2017

Entre el 2 de juny i el 7 de juliol romandrà obert el TERMINI ÚNIC de matrícula al Conservatori Elemental i Escola Municipal de Música de Pedreguer per al curs 2017-2018. Al següent cartell pot consultar-se la informació relativa a l’oferta formativa, el termini i el procediment d’inscripció (clica-hi per a veure’l millor):

MATRÍCULA ESCOLA DE MÚSICA 2017-2018

Ordre del dia del ple del dijous 25 de maig

23 maig 2017

L’Ajuntament de Pedreguer realitzarà sessió plenària ordinària el dijous 25 de maig a les 20:30 hores, amb el següent ordre del dia:

 1. Aprovació de l’acta anterior, de 27 d’abril.
 2. Donar compte de les resolucions d’Alcaldia.
 3. Proposta aprovació d’ordenança de documents administratius.
 4. Moció per la reversió de la sanitat.
 5. Reglament del Consell Social Municipal.
 6. Informes d’Alcaldia.
 7. Mocions, precs i preguntes.

nova-marca-pedreguer-2012

Pedreguer acollirà el 3 de juny una jornada sobre eficiència energètica i autoconsum

22 maig 2017

JORNADA EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I AUTOCONSUMTal com va anunciar-se en fer-se pública l’adhesió del municipi a la cooperativa de consum energètic Som Energia, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pedreguer ha organitzat, per al dissabte 3 de juny, una jornada sobre eficiència energètica i autoconsum.

La jornada, que es desenvoluparà al llarg del matí, servirà per a donar a conèixer als veïns i veïnes de Pedreguer les possibilitats existents en matèria d’autoconsum elèctric i millora de l’eficiència energètica tant al nivell de l’administració local, com al de particulars i empreses. Tot plegat amb l’objectiu últim d’afavorir la transició a un nou model energètic basat en la generació i consum d’energia verda i la descentralització de la producció elèctrica.

Realitzada la presentació (10h), Toni Montesinos, assessor i dinamitzador de polítiques energètiques contra el canvi climàtic, obrirà la jornada amb la xerrada “L’eficiència energètica: una portunitat de millora econòmica, creació d’ocupació i reducció dels efectes del canvi climàtic a nivell local”. A les 10.45 h serà el torn de Josep Antoni Nebot, expert en energies renovables i membre de la Fundació Low Carbon Economy, que abordarà els instruments existents per a l’impuls de l’autoconsum als municipis. Després d’un descans, a les 12 h, Laura Soto, arquitecte de l’Institut Valencià de l’Edificació exposarà les opcions disponibles en matèria de rehabilitació energètica i integral d’edificis. Seguidament (12.45 h), Juan Sacri, d’AeioLuz, parlarà del model Rubí Brilla, un exemple a nivell internacional en ús d’energies renovables. Finalment, clourà la jornada una taula redona dels ponents i un torn obert de paraules.

Com s’ha assenyalat, aquesta jornada arriba després que l’Ajuntament de Pedreguer s’adherira, el passat mes de març, a la cooperativa de consum energètic Som Energia, entitat dedicada a la producció i comercialització d’energia d’origen renovable amb la intenció de contractar-hi l’electricitat dels edificis i equipaments municipals. D’aquesta manera s’espera afavorir, a llarg termini, el canvi de model energètic i aconseguir un estalvi en la factura de la llum per mitjà, per exemple, de l’adequació de les potències contractades.

Pedreguer celebrarà una Marató de Donació de Sang el 24 de maig

19 maig 2017

MARATÓ DONACIÓ SANGEl dimecres 24 de maig es desenvoluparà a Pedreguer la IV Marató de Donació de Sang, organitzada per la Regidoria de Sanitat conjuntament amb el Centre de Transfusió d’Alacant. Pedreguer ha destacat sempre a nivell provincial en matèria d’hemodonació, amb un creixement sostingut del nombre de donacions, tendència que s’espera consolidar i fomentar amb aquesta iniciativa.

La marató tindrà lloc a la Casa Municipal de Cultura entre les 17 i 20.30 h i les persones que hi participen rebran un obsequi per gentilesa de les entitats col·laboradores Rolser, Masymas, Mari Carmen Mondejar Spa Estetica i Expert.

D’acord amb el Centre de Transfusió del País Valencià, pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pese més de 50 quilos. Es recomana que les dones donen sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos. A diferència del que passa quan hom es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot, és recomanable anar-hi havent menjat normalment. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d’aquesta, s’analitza la sang.

En resum, has de saber que pots donar sang:

 • Si tens entre 18 i 65 anys i peses més de 50 quilos.
 • Encara que hages patit hepatitis abans dels 12 anys.
 • Encara que no estigues en dejú.
 • Encara que tingues el colesterol elevat.
 • Encara que prengues algun dels medicaments més freqüents.

Vídeo de la conferència “Emocions i sentiments des de la neurociència. El model dialògic de resolució de conflictes per a un desenvolupament lliure de violència”, de Sandra Racionero

19 maig 2017

Ja pot veure’s el vídeo de la conferència “Emocions i sentiments des de la neurociència. El model dialògic de resolució de conflictes per a un desenvolupament lliure de violència”, impartida per Sandra Racionero Plaza en la Tercera Jornada Socioeducativa de Pedreguer, que tingué lloc el passat 22 d’abril:

Pedreguer celebrarà el 27 i 28 de maig la II Fira Gastronòmica Intercultural

16 maig 2017

FIRA GASTRONÒMICA INTERCULTURAL 2017El cap de setmana del 27 i 28 de maig tindrà lloc la II Fira Gastronòmica Intercultural de Pedreguer. Organitzada per la Regidoria de Festes, amb la col·laboració de diverses entitats i col·lectius del municipi, l’esdeveniment permetrà a les persones assistents gaudir de la degustació de menjars tradicionals de Pedreguer i d’arreu del món en un ambient lúdic i festiu.

Després de l’èxit de la primera edició, enguany la Fira ha incorporat diverses novetats, entre les quals destaca especialment la seua extensió a tot el cap de setmana i la consegüent programació d’un ventall més ampli d’activitats per a tots els públics. En aquest sentit, el matí del dissabte tindran lloc, a més de l’actuació del Grup de Danses de Pedreguer (12:30 h), diversos concursos culinaris, tant per a xiquets i xiquetes com per a adults, mentre que la vesprada-nit estarà amenitzada pels concerts dels grups Deliri (19:30 h) i IV Cuatro (23:00 h). El diumenge al matí serà el torn d’una concentració de patinatge, diversos tallers i les actuacions de la Muixeranga de la Safor (11:45 h) i del grup Black Glitter (12:45 h), mentre que a la vesprada tindran lloc una sèrie d’activitats per als més menuts i menudes (a partir de les 17 h).

Amb aquest esdeveniment, i amb l’excusa de l’intercanvi gastronòmic, la Regidoria de Festes pretén oferir als veïns i veïnes de Pedreguer i de la comarca un punt de trobada entre les persones d’origen divers que hi resideixen, alhora que completar l’oferta festiva i d’oci existent al municipi, des de l’arrelament al territori i la tradició.

Registre de càbiles per a les Festes 2017

15 maig 2017

Amb la finalitat de regularitzar el funcionament de les càbiles utilitzades al llarg de les Festes i així compatibilitzar els descans d’uns i les ganes de festa dels altres, l’Ajuntament de Pedreguer indica a tots aquells grups o colles interessats en mantenir una càbila que, abans del 20 de juny, hauran de presentar un escrit (d’acord amb el model que pot trobar-se al final d’aquest text) a l’Ajuntament de Pedreguer amb les següents dades:

 • Dades del titular del local a utilitzar i la seua ubicació.
 • Dades d’una persona major d’edat que signe el contracte de lloguer, si és el cas.
 • Dades d’una persona major d’edat responsable de les activitats que es duran a terme dins de la càbila. Haurà d’aportar-hi una còpia del seu DNI.

Aquesta informació serà traslladada a la Policia Local de Pedreguer amb la finalitat que puguen ajudar a resoldre possibles incidents o denúncies, en cas que se’n produïsquen. És evident que els usuaris dels locals festers hauran de mantenir-los en bones condicions d’higiene, com també les vies públiques que puguen utilitzar per a la realització de celebracions festives.

Gràcies de bestreta per col·laborar-hi.

IMPRÉS REGISTRE CÀBILES 2017

Pedreguer acollirà un festival en benefici de les persones refugiades

12 maig 2017

CONCERT PRO PERSONES REFUGIADESEl proper 20 de maig tindrà lloc a Pedreguer una jornada solidària en benefici de les persones refugiades. L’esdeveniment ha estat organitzat per Moviment per la Pau de la Marina Alta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pedreguer i diverses entitats del municipi i de la comarca.

La jornada s’encetarà a les 11 h del matí, a la plaça de l’Amistat, amb una sèrie de tallers i activitats per a tota la família. A les 17 h el Rockòdrom acollirà una xerrada amb la participació de dues persones refugiades, que anirà seguida, a partir de les 18 h, d’un concert en què actuaran els grups col·laboradors Nuc, Deshora, Prozak Soup, Inèrcia, Solar, Barrizal, Tremp, Son To Guarras, Jean Jass, Fargo, The Cabriolets, Cooldays i Xino DJ. Les entrades per al concert, que tindran un preu general de 10 € i de 8 € per als menors de 18 anys, podran adquirir-se anticipadament a la Casa de la Cultura o el mateix dia 20.

Els seguit d’actes organitzats culminarà, el cap de setmana següent, amb la conferència “Mentiras y medias verdades sobre los refugiados”, a càrrec de Francisco Javier de Lucas Martín, catedràtic de filosofia del dret i filosofia política a l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (dissabte 27, 12 h, Espai Cultural), i amb la projecció del documental Tarajal: desmontando la impunidad en la frontera sur, de Xavier Artigas i Xapo Ortega (diumenge 28, 20 h, Espai Cultural).

L’adhesió de l’Ajuntament a la iniciativa arriba després que al 2015 el municipi es declaràs “poble refugi” i davant la inacció del Govern de l’Estat, que malgrat ostentar la competència en la matèria no ha volgut avançat en el socors a les persones refugiades, a pesar de les peticions insistents d’institucions com la Generalitat Valenciana, altres governs autonòmics i nombrosos ajuntaments, entre ells el de Pedreguer. En aquest sentit, l’Ajuntament organitzà també, a l’abril de 2016, una recollida de material per als camps de refugiats en col·laboració amb la plataforma En Red SOS Refugiados (l’Eliana).

Matrícula Escola Infantil i sol·licitud Bo Infantil 2017-2018

11 maig 2017

Entre els dies 10 i 19 de maig romandrà obert el termini de matrícula a l’Escola Infantil Municipal La Glorieta per al proper curs 2016-2017, termini en què s’haurà de realitzar també, si s’escau, la sol·licitud de les Ajudes econòmiques destinades a l’escolarització en les escoles i centres d’Educació Infantil de primer cicle del País Valencià (Bo Infantil).

A continuació pot consultar-se’n tota la informació i documentació necessària:

PREUS I SERVEIS CURS 2017-2018

INFORMACIÓ BO INFANTIL CURS 2017-2018

SOL·LICITUD BO INFANTIL 2017-2018

C/ Ajuntament, 7. Horari d'Atenció: De dilluns a Divendres de 08:00 a 14:00h. Tel: 965 760 669 - 965 760 712. Fax 965 761 949
Web creada per ESTUDI PUBLICITARI