L’Ajuntament de Pedreguer renova el conveni de col·laboració amb el jugador professional de pilota valenciana Pere Ribes

L’Ajuntament de Pedreguer renova el conveni de col·laboració amb el jugador professional de pilota valenciana Pere Ribes

15 gener 2018

L’alcalde de Pedreguer i responsable de l’àrea d’Esports, Sergi Ferrús, va signar, el passat 10 de gener, la renovació del conveni de col·laboració amb el jugador professional de pilota valenciana Pere Ribes Garcia, natural del municipi. L’acord estableix que l’Ajuntament de Pedreguer contribuirà novament a l’activitat de l’esportista amb una aportació econòmica durant la temporada 2018-2019, a canvi de la qual Ribes es compromet a lluir la imatge corporativa de la institució en el seu equipament de joc.

Tal com ha assenyalat Ferrús, amb aquesta iniciativa es pretén seguir ”contribuint al foment de la pilota valenciana, esport nacional valencià, en el seu vessant professional” i, per extensió, “a seguir amb el suport als esportistes del municipi, per tal que puguen aconseguir el desenvolupament dels seus objectius i que aquest fet repercutisca positivament sobre el conjunt del nostre poble”. Així doncs, Ferrús ha volgut remarcar la importància del fet que les institucions encoratgen la pràctica de l’esport i particularment de la pilota, “un esport genuïnament valencià, per a la continuïtat del qual és vital garantir-ne no només un correcte circuit formatiu sinó també un itinerari viable de professionalització”. Amb la mateixa línea, l’Ajuntament de Pedreguer segueix treballant per a aconseguir tindre un trinquet de pilota en les millors condicions, cosa que l’ha dut l’any passat a fer una inversió per acondicionar la instal·lació als nous temps, amb una col·locació d’una lona blanca en el sostre, per a millorar la visió de la pilota, i la renovació de la malla metàl·lica, també del sostre. Per aquest any, es mamprendrà la renovació de totes les lluminàries, passant-les a leds.

Pere Ribes Garcia (Pedreguer, 1985) va fer el seu debut com a professional en el món de la pilota valenciana l’any 2005. Des d’aleshores, s’ha destacat com a mitger en la modalitat d’escala i corda, en la qual ha aconseguit diversos trofeus, com ara el Superdeporte (2011), l’Hermanos Viel (2012), el XXV Circuit Professional d’Escala i Corda (2016), el Trofeu President de la Diputació d’Alacant (2017) i el Trofeu Mestres-Gran Premi Sabadell 2017 (el passat 24 de desembre, fent parella amb Puchol II).

pere_ribes_conveni

Pedreguer torna a congelar l’IBI per al 2018

12 gener 2018

L’executiu decideix mantenir el tipus impositiu a pesar de la baixada del valor cadastral

La ciutadania de Pedreguer veurà rebaixat en un 4% el que pagarà per contribució urbana, per IBI. Això es deu a l’aplicació d’un coeficient corrector als valors cadastrals (que, sumat a l’aplicat en 2014, ha reduït en un 31% el valor cadastral de les vivendes de Pedreguer).

Tot i que eixa aplicació, en la pràctica, significa una reducció d’ingressos de vora 100.000 €, que es podria pal·liar pujant el tipus impositiu (“que”, recorda Sergi Ferrús, alcalde i regidor d’Hisenda de Pedreguer, “ja està entre els més baixos de tota la comarca i país, el 0,56 –front a xifres com 1,10 del Verger, 1,07 de Pego, 1,028 de Xàbia, 1 d’Orba, Els Poblets o Dénia, 0,913 de Calp, 0,85 de Poble Nou, 0,78 de Gata, 0,75 de Xaló, 0,73 d’Ondara o 0,615 de Teulada…, tots ells valors de 2017; algunes d’estes localitats segurament al 2018 els baixaran perquè els pujaran el valor cadastral o decidiran pujar-lo pel contrari”), l’executiu ha decidit, com es pot observar en els pressupostos aprovats el passat 28 de desembre, deixar congelat el tipus, atesa la bona situació de les arques municipals, de manera que “la ciutadania puga notar en la seua butxaca eixa bona situació”, afig Ferrús, que recorda que “enguany seguirem gestionant amb Cadastre per aconseguir una valoració més adequada encara en aquelles unitats urbanes que encara es troben sobrevalorades”, d’acord amb allò acordat en la Comissió sobre els Valors Cadastrals.

El Servef concedeix noves subvencions a l’Ajuntament de Pedreguer per a la contractació de personal

4 gener 2018

emcordemcorp2018

Gràcies a les ajudes dels programes EMCORP i EMCORD del Servef, el passat 18 de desembre van incorporar-se dues persones a l’Ajuntament de Pedreguer.

El programa EMCORP va destinat a la contractació de persones desocupades d’almenys 30 anys d’edat per a la realització d’obres o serveis d’interès general. En virtut d’aquest programa s’ha formalitzat un contracte d’una durada de 6 mesos i a jornada completa a un oficial de construcció, que s’encarregarà de la rehabilitació d’espais públics.

D’altra banda, a través del programa EMCORD s’ha aconseguit una subvenció per a la contractació de persones en situació de desocupació de llarga duració per a la realització d’obres i serveis d’interès general, que ha servit per a contractar una auxiliar administrativa, també a jornada completa i durant 6 mesos, per a la creació i manteniment d’una base de dades del Cementeri Municipal.

Per aquestes contractacions, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) concedeix una subvenció de 25.273,8€ a l’Ajuntament de Pedreguer, que suposen el finançament total de les despeses ocasionades per a les dues contractacions.

La regidora de Comerç, Indústria i Ocupació, Victòria Simó, ha volgut posar en valor aquestes iniciatives del Servef, que suposen una millora dels serveis que presta l’Ajuntament en incorporar nous treballadors a la institució, alhora que permeten donar l’oportunitat de treballar a persones desocupades.

Pedreguer aprova el pressupost municipal per a 2018

29 desembre 2017

El benestar social, el foment de l’ocupació, la cultura i l’educació, i la participació ciutadana constitueixen un any més els principals eixos dels comptes aprovats

plepressupost2018

En la sessió ordinària d’aquest dijous, 28 de desembre, el Ple de l’Ajuntament de Pedreguer aprovà els comptes per a l’exercici 2018, per cinqué any consecutiu amb romanent positiu, gràcies a una gestió econòmica que ha permès a la institució disposar de liquiditat i pagar als proveïdors en menys d’un mes. D’altra banda, l’ocasió serví també per estrenar el nou servei de retransmissió en directe dels plens municipals a través d’Internet.

Els comptes proposats per l’equip de govern, que han eixit endavant amb el vot favorable de COMPROMÍS, l’abstenció dels dos regidors presents del PP i el vot contrari de PSPV-PSOE i CUP, ascendeixen a un total de 8.807.000 €, tant en despeses com en ingressos, el que representa un 9,27% més que en l’exercici anterior, com a conseqüència del progressiu increment dels ingressos per l’impost de construcció, la consignació del fons de cooperació de la Generalitat o les subvencions previstes per la rehabilitació de la Banca Comes o l’Espai Cultural. Novament, tal com ocorre des del 2012, en aquest exercici tampoc no es preveuen ingressos via préstec. A més, baixa la partida de retribucions d’alts càrrecs i s’han reduït per segon any consecutiu les dietes de personal i càrrecs electes. Digna d’esment és també la reducció d’un 40,7% del capítol 3 (interessos bancaris) i d’un 51,10% del capítol 9 (amortització de passius financers).

En matèria de despeses, i semblantment a l’exercici anterior, quatre han estat els eixos principals de la proposta de pressupost. En primer lloc, les partides destinades a benestar social (ajudes socials, subvencions a associacions socials sense ànim de lucre, igualtat, infermeria escolar, contribució a la MASSMA), que experimenten un increment global del 9%. En segon lloc, el foment de l’ocupació ocupa també un lloc destacat als comptes, per tal com s’hi consignen vora 220.000 €. El tercer pilar del pressupost el constitueixen la cultura i l’educació, ja que creix un 28% la partida corresponent a programació cultural, s’augmenta allò destinat a convenis amb associacions i entitats culturals i a la rehabilitació del patrimoni; a més, es preveu la realització d’obres d’adequació de la nau que acollirà el futur museu per valor de més de 170.000 € que aniran a càrrec de la Diputació d’Alacant. En matèria educativa, creix de manera destacada (un 38%) la partida d’activitats extraescolars i es manté en 15.000 € la dotació per a les ajudes a la realització d’estudis superiors. Finalment, també hi ha estat consignades les propostes ciutadanes sorgides dels Pressupostos Participatius, a les quals es destinarà un total del 260.000 €, xifra similar a la dels anys anteriors i que permetrà realitzar les 7 actuacions més votades.

En conseqüència, semblantment a l’any passat, vora 1/3 del Pressupost estarà destinat directament al benestar, el gaudi, el desenvolupament i la formació dels veïns i les veïnes de Pedreguer (concretament, un 31,88%, front al 24,55% de 2017), tot plegat sense cap increment impositiu. Ans al contrari, ja que de manera general tota la ciutadania es beneficiarà d’una baixada del 4% en el rebut de l’IBI urbà (cosa que implica la reducció en uns 100.000 € dels ingressos per aquest concepte).

D’altra banda, els comptes permetran resoldre qüestions pendents de legislatures anteriors o compromeses durant la present legislatura, com la rehabilitació de l’antiga Banca Comes com a centre per a la gent gran, l’adequació de l’antiga seu de Protecció Civil per a les tasques socioeducatives de l’associació Ajuda’m, l’habilitació d’un quarter en condicions per la Policia Local en el local de l’antic Espai Jove o les obres de l’Espai Cultural. Al mateix temps, creix allò destinat a les Festes de Juliol (congelat des de 2012) i a la Igualtat i s’habiliten partides dur a terme altres actuacions, com ara l’arrendament de vehicles de Serveis Municipals, la redacció d’un pla municipal de prevenció d’incendis, el desenvolupament del Pla Estratègic Agrari o una rotonda d’entrada a la urbanització la Sella.

Ordre del dia del Ple del dijous 28 de desembre

27 desembre 2017

L’Ajuntament de Pedreguer realitzarà sessió plenària ordinària el dijous 28 de desembre a les 20:30 hores, amb el següent ordre del dia:

  1. Aprovació de l’acta anterior, de 26 d’octubre.
  2. Donar compte de les Resolucions d’Alcaldia.
  3. Pressupost municipal de l’exercici 2018.
  4. Nomenament del Jutge/essa de Pau i suplent.
  5. Declaració de BIC de l’escaldà de la pansa.
  6. Moció de la CUP sobre declaració d’incompatibilitat de regidora.
  7. Informes d’Alcaldia.
  8. Mocions, precs i preguntes.

nova-marca-pedreguer-2012

Pedreguer presenta al·legacions al Pla General de Dénia

14 desembre 2017

El municipi segueix defensant que el Tren de la Costa es mantinga paral·lel a l’AP-7

tren

Fins el 28 de desembre estarà sotmesa a informació pública la Versió preliminar del Pla General Estructural de Dénia, per tal de poder presentar al·legacions. En eixe sentit, des de l’Ajuntament de Pedreguer, inspeccionat el document, s’han fet arribar al consistori denier les seues consideracions. Entre elles es destaca que s’ha grafiat el traçat del Tren de la Costa, a la qual cosa s’indica des de Pedreguer que no consta aprovació d’eixe traçat (cosa que ja anul·laria de ple dret aquest document): de fet, des de la Subdirecció General de Planificació Ferroviària, van indicar (en juliol de 2017) que no sols ha passat més d’un any des de la publicació de l’estudi informatiu de la línia ferroviària València-Alacant (Tren de la Costa), i per tant ha cessat la suspensió d’aprovar noves classificacions i atorgar llicències urbanístiques, sinó que, en el cas de desenvolupar-se finalment, el traçat ferroviari definitiu del Tren de la Costa pot patir modificacions, perquè, com també indica la mateixa Subdirecció (en setembre d’enguany), ni tan sols està redactada la declaració d’impacte ambiental, ni enviat l’informe sobre les al·legacions presentades fa més d’un any. Per tot aixó, des de Pedreguer es demana que s’elimine el traçat del ferrocarril del tren de la Costa, tal i com està dibuixat.

L’Ajuntament de Pedreguer, com ja va aprovar per unanimitat en la sessió plenària ordinària del mes de juliol de 2016, es mostra desfavorable a la proposta de traçat elaborada pel Ministeri de Foment per a la línia ferroviària València-Alacant (Tren de la Costa). De la mateixa manera que es pronunciava a l’any 2011, quan l’Ajuntament presentà ja les seues consideracions a la proposta de traçat feta aleshores per la Conselleria d’Infraestructures.
[Llegir més…]

Pedreguer engega el Servei Municipal de Transport Adaptat en col·laboració amb ADIMA

7 desembre 2017

SERVEI TRANSPORT ADAPTAT

L’Ajuntament de Pedreguer ha adquirit una furgoneta adaptada per a ús de l’associació ADIMA i de la ciutadania del municipi mitjançant el nou Servei Municipal de Transport Adaptat.

La mesura, sorgida d’una proposta de la 4a edició del Programa Municipal de Pressupostos Participatius, servirà perquè tant l’esmentada associació com els veïns i veïnes de Pedreguer a títol individual puguen disposar d’un vehicle adaptat per al transport, de manera gratuïta, de persones amb mobilitat reduïda en els seus desplaçaments dins de la població. En aquest sentit, l’Ajuntament i ADIMA han signat un conveni que permetrà a l’entitat servir-se de la furgoneta i ser l’encarregada del transport d’aquelles persones que ho sol·liciten.

Així, tothom que necessite el vehicle per a un desplaçament concret podrà sol·licitar-lo a l’Ajuntament, presencialment, per telèfon o per correu electrònic (ajuntament@pedreguer.es) especificant el motiu de la petició, l’horari en què se’n voldrà fer ús i les dades de la persona sol·licitant. En cas de ser aprovada la demanda, un membre de l’associació ADIMA acudirà amb la furgoneta al lloc i en l’hora convinguts per tal de realitzar el transport en els termes acordats i sense que això supose cap cost per a l’usuari o usuària.

 IMG-20171201-WA0002

IMG-20171206-WA0005

IMG-20171206-WA0006

Pedreguer lliura els XXVI Premis d’Honor a Basurama, al Casal Cultural Jaume I de Pedreguer, a l’associació VE-LA LUZ i a Lluís Fornés i Pérez-Costa “el Sifoner”

1 desembre 2017

El passat dissabte 25 de novembre, tingué lloc el lliurament de la XXVI edició dels Premis d’Honor Vila de Pedreguer. Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer, va obrir i tancar l’acte, al·ludint al gran treball i a la valuosa aportació a la societat de les persones i entitats premiades, així com al gran treball que duu a terme cada any el Jurat, independent, dels Premis. Sergi Ferrús hi insistí en la necessitat d’eradicar la xacra de la violència de gènere, que tant de dolor ens causa cada dia.

Després de reconèixer la inestimable dedicació del membre del Jurat que ha cessat enguany, Antoni Gayà Costa, va tenir lloc l’habitual entreacte, que en aquesta ocasió va dur a terme el mateix Lluís Fornés i Pérez-Costa, acompanyat per l’excel·lent instrumentista de Pedreguer, Cristina Martí Morell.  L’actuació, plena de poesia i de cançons ens va fer reviure períodes (del segle passat i de l’actual) reivindicatius de la nostra cultura i va portar l’emoció al centenar de persones, aproximadament, que van assistir al lliurament dels Premis. Instaurats l’any 1992, amb motiu del segon centenari de la mort de l’arquitecte pedreguer Antoni Gilabert i Fornés (1716-1792), i concedits des d’aleshores anualment, aquests guardons tenen com a finalitat reconèixer les aportacions destacades realitzades per persones i entitats als camps de l’arquitectura, la defensa de la llibertat i la solidaritat, i la cultura.

En aquesta vint-i-sisena edició, el Premi d’Honor a la Defensa de les Llibertats i la Solidaritat fou concedit a VE-LA LUZ, que, des de l’àmbit de la pròpia experiència, lluita per donar visibilitat al problema de la violència de gènere i reivindica una major protecció i més mitjans institucionals al servei de les víctimes, sobretot en atenció als menors que han quedat orfes a causa de la violència masclista.

BASURAMA rebé el Premi d’Honor al Mèrit Arquitectònic o Urbanístic, per la seua aposta de trobar nous usos a allò que els éssers humans considerem deixalles:  ja siguen objectes, espais urbans, infraestructures…I més, per fer-ho des de processos participatius que donen oportunitats a les persones.

El CASAL CULTURAL JAUME I DE PEDREGUER fou distingit amb el Premi d’Honor Vila de Pedreguer al Mèrit Cultural, per la promoció i dinamització de la vida social, cultural i política del municipi.  Després de divuit anys, és ja una entitat consolidada i un referent  en el teixit associatiu del poble, que treballa desinteressadament per fomentar la cultura: la música, la paraula, l’art, el respecte pel medi ambient i el nostre patrimoni.

Finalment s’hi va atorgar el guardó corresponent a la Menció Honorífica d’Àmbit Local, que s’estrena enguany i que ha recaigut en LLUÍS FORNÉS I PÉREZ-COSTA, àmpliament conegut en el gènere de la música i la cançó com a Lluís el Sifoner.  Segons l’acta abreujada del Jurat els mèrits són la palesa defensa de la identitat, la cançó i el patrimoni valencians al llarg de més de quatre dècades.  Les seues facetes d’investigador, docent, activista i divulgador han contribuït, sense dubte, a ampliar i enriquir el nostre llegat cultural.

Com és habitual cada any, els Premis d’Honor han inclòs també tota una sèrie d’actes, amb la finalitat de donar a conèixer la tasca de les persones i entitats premiades en els respectius camps. Així, el passat 14 de novembre tingué lloc la inauguració de l’exposició dedicada a les persones i entitats guardonades, les quals han realitzat, a més, diverses conferències, entre els dies 20 i 24 de novembre, destinades a l’alumnat de l’IES Pedreguer i al públic en general del municipi i de la resta de la comarca.

_DSC2284

_DSC2403

_DSC2351

Bases de la 1a edició de la beca Premi d’Estudis amb Perspectiva de Gènere

24 novembre 2017

L’Ajuntament de Pedreguer publica les bases (aprovades en Junta de Govern) per participar en una beca premi d’investigació sota la perspectiva de gènere.

La guanyadora o el guanyador obtindrà un premi de 1.800 euros nets i la publicació del treball premiat. Aquesta beca s’enquadra dins del Pla d’Igualtat Municipal i de les activitats programades al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Consulta’n les bases ací:
BASES PREMIS INVESTIGACIÓ GÉNERE

Vídeo de la sessió plenària ordinària de 26 d’octubre de 2017

22 novembre 2017

Ja pot veure’s el vídeo de la sessió plenària ordinària de 26 d’octubre de 2017:

C/ Ajuntament, 7. Horari d'Atenció: De dilluns a Divendres de 08:00 a 14:00h. Tel: 965 760 669 - 965 760 712. Fax 965 761 949
Web creada per ESTUDI PUBLICITARI