Hemeroteca

Els veïns de Pedreguer tindran internet gratuït en breu

3 gener 2012

Les places públiques i les cases tindran accés a la xarxa. L’Ajuntament aconsegueix l’autorització que permetrà la instal·lació d’una xarxa lliure al municipi amb què dotarà d’accés a Internet gratuït als veïns. El consistori ha sigut inscrit en el Registre d’Operadors de xarxes i serveis de comunicacions electròniques

Els veïns de Pedreguer tindran en breu accés a internet de forma gratuïta.

L’Ajuntament de Pedreguer ha obtingut l’autorització preceptiva prèvia a la posada en funcionament d’una xarxa de telecomunicacions lliure i gratuïta. La Comissió del Mercat de les Telecomunicacions -dependent del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç- ha notificat al consistori la seva inscripció en el Registre d’Operadors de Xarxes i Serveis de Comunicacions Electròniques.

D’aquesta manera, l’organisme dóna el sí al consistori per a la “explotació d’una xarxa pública de comunicacions electròniques basada en la utilització del domini públic radioelèctric a través de freqüències d’ús comú” i a que puga actuar com a “proveïdor d’accés a internet”. Això significa que el consistori facilitarà el servei d’Internet de forma gratuïta a través d’una xarxa oberta, lliure i gratuïta en places públiques i en habitatges. Aquesta iniciativa va ser sol·licitada per l’alcalde, Sergi Ferrús, el passat mes d’octubre amb la finalitat d’implantar una xarxa d’aquest tipus perquè tant els serveis consistorials com els veïns que ho desitgen puguen connectar-se de forma gratuïta.

Per a l’alcalde, Sergi Ferrús, aquesta iniciativa suposarà l’actualització dels serveis del consistori a la població amb el foment d’internet a cost de consum zero per part de l’usuari. Amb això s’aconseguirà la modernització dels serveis públics i l’oferta d’un nou servei com és la Xarxa.

Aquesta proposta forma part de les mesures previstes per l’equip de govern per a la modernització de l’Ajuntament, del seu funcionament intern i dels serveis que ofereixen al ciutadà.

Aquest és el procediment previ a la posada en marxa de la infraestructura que oferirà el servei.

 

C/ Ajuntament, 7. Horari d'Atenció: De dilluns a Divendres de 08:00 a 14:00h. Tel: 965 760 669 - 965 760 712. Fax 965 761 949
Web creada per ESTUDI PUBLICITARI