Agenda 21 Local de Pedreguer

EXAMINEM ELS PRESSUPOSTOS 2015

Ingressos i despeses i comparativa amb 2014:

Ingressos i despeses 2015

Presentació dels pressupostos 2015 en power-point (amb detall del corresponent a pressupostos participatius):

INFORME SOBRE L’ESTAT DE COMPTES a Pedreguer a desembre de 2014:

[per comparar amb el de 2011, podeu clicar en aquest enllaç]

TERCERA EDICIÓ PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

 

Pedreguer Participa – Proposa from Quatreulls on Vimeo.

EXAMINEM ELS PRESSUPOSTOS 2014

Ingressos i despeses i comparativa amb 2013:

PRESSUPOST 2014( 2).pdf

Memòria:

PRESSUPOST 2014 (1).pdf

Presentació dels pressupostos en power-point (amb detall del corresponent a pressupostos participatius):

PRESSUPOSTOS 2014

També es pot veure ací:

 

***********************************************************************************

REUNIÓ DE PRESENTACIÓ DE RESULTATS
Pressupostos Participatius

Dimecres 11 de desembre, a les 19.30 h, a la Casa de Cultura.

A la reunió es presentaran les conclusions del programa participatiu que s’ha dut a terme al llarg d’este any
i s’explicarà de quina manera les propostes sorgides del mateix s’han tingut en compte en el procés d’elaboració
del pressupost municipal de 2014.

—————–

Recordeu que aquesta vesprada de dimarts, a les 19:30 hores, hi ha un altra reunió relacionada amb els pressupostos participatius.

Lloc: Casa de la Cultura. 15 d’octubre de 2013.

Pressupostos participatius

 

[comunicat de premsa, 14 de setembre 2013]

L’Assemblea de veïns comptarà enguany amb més assignació que en l’edició anterior, uns 350.000 €

El passat 10 de setembre, durant la segona sessió de la segona edició dels Pressupostos Participatius de Pedreguer, els veïns que s’aproparen ja van poder debatre propostes ciutadanes per al pressupost de 2014.

Des de la Regidoria d’Hisenda, el seu responsable, Sergi Ferrús, ha valorat molt positivament els resultats de l’anterior edició, i ha manifestat que, “a falta encara de quasi un quadrimestre per acabar l’anualitat, s’ha portat en bona mesura aterme allò que els veïns ens van encomanar, sobretot les dues primeres prioritats: un taller ocupació que ha donat feina a 20 veïns durant 6 mesos (i que ha estat pioner en la comarca) i l’augment d’un 90% de la partida de Benestar Social”. Altres propostes de l’any passat, acabades o en marxa, són les obres de millora de camins rurals, obres en vies públiques (com l’illa de contenidors a la carretera de Beniarbeig o la pista d’skate –en estudi), adequació de paratges naturals i sendes, algunes obres en instal•lacions esportives (gresite de la piscina, o dotar de megafonia el poliespostiu –en estudi), o el cobriment d’una pista esportiva (en estudi).

El Regidor de Participació Ciutadana, Josep Puigcerver, ha informat de les propostes que ja han posat sobre la taula els ciutadans (posar en marxa iniciatives per al foment de l’ocupació juvenil; ampliar les instal•lacions del gimnàs municipal -intentant-ho fer per mitjà d’un taller d’ocupació; desenvolupar programes i/o tallers de “formació remunerada” -reservant una quota per als joves; destinar part dels fons a ajudes socials -en una quantitat superior a la del pressupost participatiu precedent; adquirir un equip de so per a cedir-lo a grups i associacions locals; posar en valor els recursos museogràfics de Pedreguer -incloent l’ensenyament pràctic d’oficis tradicionals; cobrir la pista de bàsquet del poliesportiu municipal; crear un centre d’interpretació a la Muntanya Gran -amb equipaments associats; dotar de més llibres a la biblioteca municipal; consolidar l’oferta de formació audiovisual en una Escola de cinema -ampliació progressiva; crear un rocòdrom per a la pràctica d’escalada esportiva), destacant que tornen a aparèixer les dues més votades en l’edició anterior, “el que posa de manifest”, ha dit, “la responsabilitat i bon fer dels participants, ja que són ambdues, foment de l’ocupació i benestar social, de caràcter clarament social”.

Ara, per a la propera reunió, prevista per al 15 d’octubre, els representants municipals hauran d’aportar el document de valoració municipal, per veure la viabilitat de cadascuna de les propostes (per exemple, algunes, com el cobriment d’una pista de bàsquet, podrien fer-se encara enguany, ja que va ser la tercera prioritat de la passada edició dels pressupostos participatius, o cal estudiar la despesa real que ha tingut enguany la partida de benestar social, per veure la conveniència o no de pujar la dotació, etc.). Siga com siga, l’esforç municipal tindrà la seua recompensa amb la possibilitat de destinar eixos 350.000 € a l’elaboració d’uns pressupostos socials i participatius.

 

Pressupostos Participatius. 2014. Reunió del 10 de setembre de 2014.

EXAMINEM ELS PRESSUPOSTOS 2013

En aquest enllaç podeu trobar la previsió d’ingressos i despeses per a 2013, així com una presentació del projecte de pressupostos aprovat el 20 de desembre de 2012.

EXAMINEM ELS PRESSUPOSTOS 2012

*****************************************************************

PRESENTACIÓ DE RESULTATS I PROPOSTA MUNICIPAL

Presentació de conclusions (27 de novembre):

 

Proposta Municipal:

 

REUNIÓ DEL 25 DE SETEMBRE

Cartell anunciador

REUNIÓ DE L’AGENDA LOCAL XXI

El proper dimarts, 22 de maig, a les 19:30 en la Casa de Cultura tenim una nova reunió per informar de l’elaboració del pressupost a tots aquells interessats en participar en el seu disseny. Recordeu que cal inscriure’s per poder participar en la presa de decisions.

 

 

 

 

L’AJUNTAMENT DE PEDREGUER  REPREN L’AGENDA LOCAL 21 AMB L’ELABORACIÓ DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE 2013.
Després de cinc anys, l’ajuntament de Pedreguer engega de nou el debat i presa de decisions per part de la ciutadania.Assistents a la reunió del 28 d'abril de 2012
El dissabte 28 d’abril es va convocar de nou a la ciutadania perquè participara en l’elaboració i debat de propostes econòmiques que seran incloses en els futurs pressupostos de 2013.
L’alcalde Sergi Ferrús i el regidor de participació Josep Puigcerver participaren en la sessió inaugural dels diferents fòrums que es realitzaran al llarg de l’any per decidir en que volen els ciutadans invertir part dels diners el pròxim any.
En aquesta nova etapa de la participació ciutadana, l’equip de govern vol ressaltar la  importància que té pels veïns i veïnes el coneixement del pressupost anual del nostre poble, que sapiguem quines parts el componen i, també, quins són els seus límits.És per això que l’equip de govern facilitarà informació als ciutadans sobre què és un pressupost municipal, com s’elabora i quins són els factors que actualment condicionen els comptes públics a pedreguer.
Durant els mesos de setembre i octubre es realitzaran sessions deliberatives sobre les accions que podrien incloure’s al pressupostos del 2013.Estes accions, proposades i prioritzades per la ciutadania, s’enviaran als representants polítics on seran valorades i, en la mesura del possible executades.
Amb els fòrums de participació es pretén fer transparents els comptes municipals, activar el debat obert entre els ciutadans dels problemes més importants del poble i que la presa de decisions per part de la ciutadania es tinga en compte per part de les forces polítiques.
La pròxima reunió es realitzarà el dia 22 de maig a les 19,30 hores a la Casa de la Cultura.Per participar-hi els ciutadans poden adreçar-s’hi al correu electrònic ajuntament@pedreguer.es  , o al telèfon  965760669 , indicant el nom i cognoms, edat, adreça de correu electrònic i telèfon de contacte, o també de forma presencial el mateix dia a la Casa de la Cultura.

 

 

C/ Ajuntament, 7. Horari d'Atenció: De dilluns a Divendres de 08:00 a 14:00h. Tel: 965 760 669 - 965 760 712. Fax 965 761 949
Web creada per ESTUDI PUBLICITARI